Bezár
Az oldal sütiket használ a felhasználói élmény fokozása céljából. Az oldal böngészésével elfogadja ezt. Értem Részletek
Kapcsolat: +36-53-571-114 | kisker@airlink.hu
Wireless-Bolt

Sonoff ZBMINI L csak fázissal működő okoskapcsoló

Ár: 3.933 Ft+Áfa (Br. 4.995 Ft)
db  
Termékadatok
Cikkszám:
ZBMINI-L
Rövid leírás:

A Sonoff apró Mini okos kapcsolóreléjének a csak fázisvezetékkel (azaz nullavezeték nélkül) működő, ZigBee verziója. Beépíthető fali aljzatokba kapcsolók és konnektorok mögé is. Kompatibilis a SONOFF ZBBridge (Zigbee Bridge)-el, az Amazon Hub-bal, Samsung SmartThings Hub-bal és más Zigbee 3.0 hubokkal.

Termékleírás

A Sonoff ZBMini a népszerű Sonoff márka legkisebb, fali kapcsolóaljzatokba is beszerelhető kapcsolóreléjének, a Sonoff Mini-nek a csak fázisvezetékkel, azaz nullavezeték nélkül működő, Zigbee-s termékverziója.

 

Mi a Zigbee?

 

A Zigbee egy kifejezetten okosotthon / IoT protokoll, kifejezetten ilyen eszközök közötti hatékony kommunikációra fejlesztették ki. A közvetlenül a routerre csatlakozó Wi-Fi-s eszközökhöz képest a Zigbee eszköznél fontos eltérés, hogy a Zigbee eszközök működéséhez és távvezérléséhez szükség van egy Zigbee-WiFi közötti átjáróra (gateway-re vagy bridge-re), mely az egymással Zigbee "nyelven" kommunikáló eszközöket az internet felé elérhetővé teszi. Előnye ugyanakkor a Zigbee megoldásoknak, hogy tehermentesítik a WiFi hálózatot, melyre így csak egy WiFi-s eszköz, a Zigbee átjáró lép fel, minden más eszköz a Zigbee protokollon kommunikál egymással, így nem foglalják le a router IP címeit.

 

A Zigbee technológia támogatja az ú.n. Mesh hálózatokat is, és a 230V-ra kötött Zigbee eszközök (pl. Sonoff ZBMini, Sonoff Basic ZBR3 relék) képesek továbbítani más Zigbee eszközök információit a Zigbee gateway (átjáró) felé és vissza, ha azok direktben nem tudnak vele kommunikálni, mert az átjáró hatótávolságán kívül vannak telepítve.

 

A Zigbee protokoll további előnye, hogy jóval kisebb fogyasztású, mint a Wi-Fi, az alacsony energiafelvételnek köszönhetően így a ZigBee protokoll különösen népszerű az elemmel működő szenzorok esetén, melyek egy elemmel akár évekig elműködhetnek. Emiatt kisebb adatmennyiséget tud csak kezelni, de ez jellemzően nem okoz problémát, mivel leginkább csak vezérlésre, státusz információkra használják. A Zigbee protokoll egy iparági szabvány, a teljesen szabványos Zigbee eszközök elvben bármely gyártó szabványos eszközeivel működőképesek.

 

ZBMini-L kompatibilis többek között a Sonoff Zigbee-WiFi átjárójával, a Sonoff Zigbee Bridge-el, melyre csatlakoztatva a ZBMini-L-t a megszokott gyári eWeLink-platform és eWeLink app segítségével vezérelhető az eszköz. A szokásos eWeLink funkciók közül elérhetőek az aktuális KI/BE állapot, a manuális KI/BE kapcsolás, valamint az időzítések (időzítés, visszaszámláló timer, ciklusvezérlés) is, de nem elérhető az impulzuskapcsolás (Inching) funkció.

Kompatibilis a SmartThings hub-bal, ez esetben az iOS-re illetve Android-ra elérhető SmartThing APP segítségével vezérelhető. Vezérelt ki/bekapcsolások, időzített ki/bekapcsolás és még sok más funkció érhető el a SmartThings app-ban.

Együttműködik az Amazon Alexa platformmal (ZE39KL Echo Plus, Echo Studio, DW84JL 2nd Gen Echo Show & L9D29R 2nd Gen Echo Plus eszközökkel is), hangvezérléssel párosítható az Alexa segítségével: “Alexa, find device”.

A ZBMINI-L verzió a relé nullevezeték bekötését nem igénylő verziója, mely csak fázisvezetékkel működik.

 

A ZBMINI-L relét a fali kapcsoló mögé kell beszerelni, és a min. 3W teljesítményű lámpa esetén nincs szükség villodzásgátló modulra sem. 

Internet-kapcsolattal rendelkező iOS (Apple) vagy Android mobiltelefonon futó SmartThings App vagy Sonoff Zigbee Bridge-re kapcsolva az eWeLink app segítségével távolról vezérelhetjük a kapcsolórelét.

 

Terméktulajdonságok:

  • ZigBee 3.0 protokoll
  • Kompatibilis a SONOFF ZBBridge (Zigbee Bridge)-el, az Amazon Hub-bal, Samsung SmartThings Hub-bal és más Zigbee 3.0 átjárókkal is
  • Fali kapcsoló mögé éptandő be a fali aljzatba
  • Min. 3W teljesítményű fogyasztó szükséges a működéséhez
  • Alternatív és keresztváltó kapcsolókkal is működtethető
  • DIN-sínre is felszerelhető
  • Max. teljesítmény 6A;
  • Áramkörök száma: 1;
  • A WiFi-s párjával ellentétben impulzuskapcsolásra, automatikus kikapcsolásra (inching) az eWeLink app-ban nem állítható be.
  • Az eWeLink app már magyar nyelven is elérhető!

 

További információk

Tömeg 0.046 kg
Méretek 4.5 × 5.4 × 2.4 cm
Alternatív kapcsolás / keresztváltó kapcsolás

igen

Gyártó

Sonoff

Kapcsoló / kapcsolórelé

igen

Interneten vezérelhető

igen

Impulzus- / billenőkapcsolás

nem

Időzíthető

Zigbee Bridge-től függően

Helyi hálózati üzemmód (gyári firmware-rel)

nem

Hangvezérléssel kapcsolható

Zigbee Bridge-től függően

Maximális teljesítmény

6A

Gyártói okostelefonos app

eWeLink app (Sonoff Zigbee Bridge esetén), SmartThings app (SmartThing hub esetén)

Fogyasztásmérő

nem

Fizikai ki/be kapcsológomb

igen, de süllyesztett gombbal

Értesítési funkciók

eWeLink app értesítés okostelefonra

Előzmények

igen: ki/bekapcsolási előzmények az app-ban

Dimmelhető / Fényerőszabályozható

nem

Bekötés

230V AC csak fázis

Áramkörök száma

1

_Mukodesi_betap

AC (110V-) 230V (csak fázis)

_Termék típusa

kapcsolórelé

Zigbee kapcsolat

igen

WiFi kapcsolat

nem

Webes (böngészős) admin felület

Zigbee Bridge-től függően

Vezérelt áramkör

100V-240V AC

Túlmelegedés-védelem

nem

Túlfeszültség-védelem

nem

Terméktípus

fali aljzatba is beépíthető, okos Zigbee kapcsolórelé

MQTT támogatás (gyári firmware-rel)

nem

_Távvezérlési módok

ZigBee

Támogatott integrációk

Zigbee Bridge-től függően

Szín

fehér

RF / rádióvezérlés (433.92MHz)

nem

REST API támogatás (gyári firmware-rel)

nem

Működési hőmérséklet-tartomány

-10ºC – 40ºC

MCRPDC kód

RDC15